Calculator Credite Prima Casa

| October 11, 2013 | 2 Comments

Calculator comparatie credite Prima Casa

Aceste listinguri va ofera posibilitatea de a alege cel mai avantajos credit Prima Casa in functie de optiunile dumneavoastra. Cu ajutorul lui puteti compara creditele Prima Casa de la majoritatea bancilor existente pe piata romaneasca in acest moment si de a-l alege pe cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Tags:

Category: Calculator credite Prima casa

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ionica says:

  Am “calculat” pentru o anumita suma la mai multe banci, si cred ca este neconcordanta intre rata si DAE. Nu ar fi trebuit ca rata sa fie proportionala cu DAE?

  • admin says:

   Nu e chiar asa. Asta s-ar intampla doar daca costul creditului ar fi format doar din dobanda si atunci DAE ar fi egal cu rata dobanzii, atunci cel mai bun credit se poate alege prin simpla comparare a ratelor de dobanda, urmand sa alegem imprumutul cu dobanda cea mai scazuta.

   In realitate, bancile percep o serie intreaga de comisioane, care fac dificila compararea creditelor. Sa presupunem ca o banca acorda un credit, care are o rata a dobanzii de 10% si un comision initial de 3%, in timp ce alta practica o dobanda de 11%, cu un comision lunar de 0,1%, aplicat la sold. Care este mai scump? Greu de spus deoarece in aceasta forma datele nu pot fi comparabile.

   Rolul DAE este tocmai de a aduce la acelasi numitor comun toate costurile unui credit. Mai precis, DAE transforma si comisioanele aferente unui imprumut sub forma unei dobanzi anualizate. In acest fel, devine posibila compararea a doua credite, indiferent de tipul comisioanelor percepute. Iar diferenta dintre DAE si rata dobanzii se datoreaza, in mare parte, acestor costuri suplimentare: comisioane initiale, lunare, anuale, prime de asigurare de viata, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.